tävling.HEIC

SDO

Sedan 2018 är vi är medlemmar i SDO, Sveriges Dansorganisation. SDO är Sveriges största sammanslutning av professionella dansskolor. Detta medlemskap är en kvalitetsstämpel samt ger våra elever möjlighet tävla i dans. 

Om att tävla i dans

På danstävlingar lär du känna nya kompisar samtidigt som du utvecklas som dansare och person. Vi är övertygade om att tävling skapar motivation och lägger grunden till ett livslångt dansintresse. 

Nedan kan du läsa intervjuer med tävlingsdansare!

Douglas Junger

Vad dansar du?

- Jag dansar Discodans i både solo och duo, samt Disco-freestyle. Jag tävlar också i Engelsk freestyle solo och duo samt Slow solo.

Vilket är ditt bästa dansminne?

- Ett av mina bästa dansminnen är från Mora där jag vann tävlingen och gick upp i Sveriges högsta tävlingsklass Champion. Ett annat av mina bästa dansminnen är när jag var i Tjeckien på min första utländska tävling och fick se elitdansare från hela världen. Att jag fick vara med och tävla var också jättekul! 

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?

- Det bästa med att tävlingsdansa är att man får ha så kul på dansgolvet och visa alla vad man kan. Man träffar också en massa nya kompisar på tävlingar och får mycket inspiration av att se alla andra duktiga dansare!

Tävlingsdansare Douglas
IMG_2467 2.jpg

Stina daneback

Vad dansar du?

- Jag dansar Hiphop och går i tävlingscoaching. Innan har jag även gått i R&B.

Hur länge har du tävlingsdansat?

- Jag har tävlingsdansat i 1-2 år (tror jag haha jag har ingen koll). 

Vilket är ditt bästa dansminne?

- Mitt bästa dansminne var antingen första gången när jag tävlade i Höganäs och typ inte fattade någonting. Eller när jag och Noelle kom på 16 plats i Disco duo på "distanstävlingen". Jag tänkte typ amen då hamnar nog vi bland de sista. Sen så sitter jag och min familj och äter middag och mamma bara: Vad bra ni var i duon! Och jag var typ helt confused och frågade vilken plats vi kom på och hon svarade 16 plats. Jag blev så sjukt glad!

Vad är det bästa med tävlingsdans?

- Typ allt med tävlingsdans är sjukt kul men det absolut bästa är nog när man står och dansar och all nervositet försvinner och sedan känns det som om att man är huvudkaraktären i en dansfilm som är ultra-superior. Eller när man ska dansa och så får man en asbra låt så att man bara står och vibear typ, man glömmer liksom att man är på en tävling och massa folk står och tittar på en när man dansar.

Nyukou Njie

Vad dansar du?
-Jag dansar Disco och tävlar i både solo och duo. Jag dansar även Slow.

 

Vilket är ditt bästa dansminne?
- Mitt bästa dansminne är nog SM förra året, när jag kom till semifinal i solo. Jag hade både tränat och längtat efter ett bra resultat länge, vilket gjorde att hela den helgen blev lyckad och jag hade superkul!

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?

- Jag skulle säga att det bästa med att tävlingsdansa är att man hela tiden utvecklas både dansmässigt och som person, samtidigt som man gör det man älskar! Även att vara med alla fina danskompisar och träna tillsammans.

Tävlingsdansare Nyukou
Tävlingsdansare Zally

Zally junger

Vad dansar du?
- De dansstilar jag tränar är Discodans, Slow, Engelsk freestyle och Hiphop. Jag tävlar i Disco solo och duo, samt Engelsk freestyle duo.

 

Vilket är ditt bästa dansminne?
- Mitt bästa dansminne är när jag gick upp i superstar i Disco solo. Mitt mål inom dansen hade länge varit att ta mig upp till superstar, så när jag tog min sista poäng och kom 2:a blev jag superglad. Jag hade tränat väldigt mycket för att ta den sista poängen och när jag gjorde det blev jag väldigt stolt och glad!

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?
- Det bästa med att tävlingsdansa är att man har så himla kul och utvecklas tillsammans med danskompisar och tränare. Man har alltid mål att sträva mot vilket gör att man utvecklas som dansare. Det är även roligt och att kolla på alla duktiga dansare på tävlingar vilket ger en väldigt mycket inspiration.