SDO

Sedan 2018 är vi är medlemmar i SDO, Sveriges Dansorganisation. SDO är Sveriges största sammanslutning av professionella dansskolor. Detta medlemskap är en kvalitetsstämpel samt ger våra elever möjlighet tävla i dans. 

Om att tävla i dans

På danstävlingar lär du känna nya kompisar samtidigt som du utvecklas som dansare och person. Vi är övertygade om att tävling skapar motivation och lägger grunden till ett livslångt dansintresse. 

Nedan kan du läsa intervjuer med tävlingsdansare!

Douglas Junger

Vad dansar du?

- Jag dansar Discodans i både solo och duo, samt Disco-freestyle. Jag tävlar också i Engelsk freestyle solo och duo samt Slow solo.

Vilket är ditt bästa dansminne?

- Ett av mina bästa dansminnen är från Mora där jag vann tävlingen och gick upp i Sveriges högsta tävlingsklass Champion. Ett annat av mina bästa dansminnen är när jag var i Tjeckien på min första utländska tävling och fick se elitdansare från hela världen. Att jag fick vara med och tävla var också jättekul! 

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?

- Det bästa med att tävlingsdansa är att man får ha så kul på dansgolvet och visa alla vad man kan. Man träffar också en massa nya kompisar på tävlingar och får mycket inspiration av att se alla andra duktiga dansare!

Mariam Abbassi

Vad dansar du?
- Just nu dansar jag bara Hiphop, dock har jag dansat Disco i ungefär 5 år. Jag har även provat på att dansa Artistic Ballroom och lite pardans.

 

Vilket är ditt bästa dansminne?

- Mitt bästa dansminne är träningarna efter min knäskada. Känslan av att kunna dansa fullt ut efter 1 års uppehåll är oslagbar!

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?

- Det bästa med att tävlingsdansa är utan tvekan gemenskapen på dansskolan jag dansar på och alla vänner man får. Under alla mina år som tävlingsdansare har jag utvecklats oerhört mycket som person och har byggt upp mitt självförtroende, vilket jag är väldigt tacksam över.
 

Nyukou Njie

Vad dansar du?
-Jag dansar Disco och tävlar i både solo och duo. Jag dansar även Slow.

 

Vilket är ditt bästa dansminne?
- Mitt bästa dansminne är nog SM förra året, när jag kom till semifinal i solo. Jag hade både tränat och längtat efter ett bra resultat länge, vilket gjorde att hela den helgen blev lyckad och jag hade superkul!

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?

- Jag skulle säga att det bästa med att tävlingsdansa är att man hela tiden utvecklas både dansmässigt och som person, samtidigt som man gör det man älskar! Även att vara med alla fina danskompisar och träna tillsammans.

Zally junger

Vad dansar du?
- De dansstilar jag tränar är Discodans, Slow, Engelsk freestyle och Hiphop. Jag tävlar i Disco solo och duo, samt Engelsk freestyle duo.

 

Vilket är ditt bästa dansminne?
- Mitt bästa dansminne är när jag gick upp i superstar i Disco solo. Mitt mål inom dansen hade länge varit att ta mig upp till superstar, så när jag tog min sista poäng och kom 2:a blev jag superglad. Jag hade tränat väldigt mycket för att ta den sista poängen och när jag gjorde det blev jag väldigt stolt och glad!

Vad är det bästa med att tävlingsdansa?
- Det bästa med att tävlingsdansa är att man har så himla kul och utvecklas tillsammans med danskompisar och tränare. Man har alltid mål att sträva mot vilket gör att man utvecklas som dansare. Det är även roligt och att kolla på alla duktiga dansare på tävlingar vilket ger en väldigt mycket inspiration.

info@wydansskola.se | 073-464 62 88 | Norrby Tvärgata 7-9, 504 37 Borås, Sverige | Org nr. 969786-0428